Smetanovo-pudingové pohlazení Moučníky
  Tento recept před dávnými lety na jednom ženském magazínu přejmenovali na pudingovou Silveig, ale u nás doma se vžila pod tímto názvem, který jsem kdysi také našla někde na internetu…  možná ji znáte pod jiným názvem, ale myslím si, že ať je název jakýkoli, tak tahle pochoutka si určitě popularizaci zaslouží…  já navíc přidám fígl na přípravu pudingu v mikrovlnce…

 

   

 Na piškotové těsto si připravte:

4 vajíčka, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 dl vody, 1 dl oleja, 150g moučkového cukru, 200g polohrubé mouky

Všechny ingredience pomocí mixéru smícháme a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. 

    Ještě než ale začnu míchat těsto si připravím v mikrovlnce puding z 1 litru mléka a dvou pudingů. Kvůli fotkám jsem použila čokoládový puding, ale osobně doma máme raději smetanový puding od Dr.Oetkera (výsledek pak vidíte v úvodu článku, bohužel tam vůbec nebylo vidět to prolnutí pudingu a těsta a proto jsem pro nafocení zvolila čokoládový)
   

Puding v mikrovlnce se připravuje snadno a můžete si ho tak připravit kdykoli.

Mléko si nalijte do vhodné nádoby (nejlepší je se zobáčkem, dobře se pak puding nalévá na těsto), asi deci přelijte do hrnečku. Zbytek mléka oslaďte vanilkovým cukrem a dejte do mikrovlnky na plný výkon na 4 minuty. 

    V hrnečku si v mléce rozmíchejte pořádně pudingové prášky. Po uplynutí první doby by mělo být mléko horké, promíchejte jej, aby se rozpustil všechen cukr a nalijte rozmíchaný puding.
   

Dejte do mikrovlnky na dalších 6 minut.

Každou druhou minutu otevřete mikrovlnku a promíchejte. 

   

Po uplynutí doby by měl puding být krásně hladký a přiměřeně hustý. Pokud není, přidejte ještě nějaký čas. Každá mikrovlnka má jiný výkon a tak si musíte svůj čas „vychytat“. 

TIP: Stejným způsobem můžete v mikrovlnce připravovat i krupicové a jiné kaše. 

    V průběhu, kdy se dělá v mikrovlnce puding, umíchám těsto a naliji jej na plech. Uvařený puding naliji ihned na těsto a strčím to celé do vyhřáté trouby na 170st. 
     Pečeme cca 40 minut.
    když vidíme, že nám koláč zlátne, ušleháme si dvě zakysané smetany a jednu šlehačku a dle chuti osladíme. 
   

Nalijeme na ještě horký koláč a posypeme skořicovým cukrem. Necháme dobře vychladnout a můžeme podávat.

     Když jsem pekla tento moučník s čokopudingem, zapoměla jsem koupit druhou zakysanou smetanu, proto je vrstvička smetany tak malá, ale nic to nemění na skvělé chuti tohoto vláčného moučníku…
Další skvělou obměnou je nastrouhat na zakysanou smetanu čokoládu MARGOT.
Komentáře