Panenky UNICEF Vlog
  V Hradci Králové pořádám kurzy ve spolupráci se Základní školou Plotiště a když jsme tam letos zavítali – vyšlo to přesně na první jarní den – nemohli jsme si nevšimnout výstavy panenek, které děti ušily pro Unicef.

 

 

O tomto projektu jsem již slyšela dříve – více se o něm můžete i vy dočíst na stránkách Unicefu – a znáte to, vždy jsem si řekla, že bych taky mohla nějakou panenku ušít a nakonec to skončilo v oblasti přání… ale když jsem viděla co vytvořily děti, tak jsem se rozhodla, že letos v létě na pobytech vyzvu nejen sama sebe, ale i účastnice pobytů… a potažmo i vás, všechny šikovné návštěvnice mých stránek 🙂

Ale hlavní důvod, proč jsem chtěla napsat tento blog je jedna z panenek, kterou jsem viděla v Hradci a do které jsem se zamilovala – od té doby hlídám stránky Unicefu, ale vypadá to, že ji asi již někdo koupil… 🙁

Jedná se o panenku, která vypadá jako víla Amálka, kterou jsem v dětství milovala a myslím, že se její autorce – Barborce Tučkové – moc povedla.

A co vy? Zkusíte se zapojit do projektu?

Pokud ano, pošlete mi obrázek vaší panenky a já se o něj ráda podělím na tomto místě s ostatními…

Střih najedete na výše uvedených stránkách Unicefu. Také vám jej na požádání spolu s rodným listem zašlou.

 POZOR – toto mi napsali 18.6.2009 z Unicefu na mou žádost o střih a rodné listy: 

Bohužel od července tohoto roku pozastavujeme výrobu panenek k tomuto projektu. Prodej – adopce panenek bude probíhat i nadále a doufáme, že výrobu panenek opět obnovíme, jakmile budou vyřešeny skladovací prostory.

 

 


Komentáře