Triko s listy Textilní nápady
 Mám pro vás tip, jak si vyrobit originální tričko a využít při tom listů, kterých podzimní příroda nabízí dostatek…

Na úpravu budete potřebovat kromě bavlněného trika ještě pumpu na hedvábí, Savo Perex a barvy na textil – na tomto triku je na tisk použita bílá TEXTILE ART na tmavý textil, ale můžete použít i jiné textilní barvy. 

  Triko si rozložte na staré noviny a dejte i jeden arch dovnitř, aby se vám savo nepropilo až na záda. Na triko rozložte listy – dobré je použít jeden den prolisované, aby byly pěkně rovné. Pracujete-li venku, což je vzhledem k zápachu při práci, výhodné, zatěžte listy kamínky,aby vám je neodfoukl vítr.
Do pumpy na hedvábí nalijte neředěné Savo Perex a pumpu natlakujte. Pokud nemáte k dispozici pumpu, můžete použít rozprašovač, ale při práci s ním si dejte pozor, hrozí ukapávání Sava, které udělá na látce skrvny. Pumpa pracuje jako spray, takže je s ní práce jednodušší. 
   Po nastříkání jemné vrstvy Sava látka začne reagovat a vybělí se. Místa, kde ležely listy zůstanou tmavá. Listy opatrně sundejte (pozor, aby z nich neukáplo zbylé savo na triko) a vyhoďte, triko nechejte uschnout a mezi tím si připravte nové, čerstvé listy podobné velikosti a tvaru, jako jste použili na savení.
   Stranu listu, na které je žilatina, potřete barvou na textil a přiložte na téměř  stejné místo, kde ležel list při savení. Pěkně vypadá, když ho položíte mírně posunutě.
    Přes papírovou utěrku přitlačte. List se otiskne na triko a vytvoří zajímavou kompozici. Jak vidíte na obrázku je zajímavé, když se list položí kosek posunutě, než ležel list při savení – tmavá barva vytvoří listu zajímavý stín. 
   Pokud hledáte další inspirace na dekorování textilu doporučuji knihu 100 a jeden nápad na originální triko, kterou jsem napsala.

Další inspirace můžte čerpat v galerii.

   
Komentáře