Pangasius v kabátku Hlavní jídla

 

   Zkusili jste již  rybu Pangasius? Pokud ne, určitě doporučuji. Ryba je zcela bez kostí a lze ji připavit na moho různých způsobů – já jsem tentokrát zvolila neobvyklý obal a usmažila…   

 

 

 Na čtyři porce jsem potřebovala: 

4 filety pangasia 

2 vajíčka 

trochu mléka

sůl 

půl balíčku str.sýru

půl balíčku sušené br.kaše

olej na smažení 

ta br.kaše mi zbyla otevřená z receptu na chleba a chtěla jsem ji spotřebovat, povedlo se…. 

Filety je nutné po rozmrazení dobře vysušit v utěrce, pokud to neuděláte, bude maso „rozblemcané“. Po vysušení jsem kousky oslila a okořenila – můžete opepřit nebo použít libovolné kořenící směsi. 

 

  V jednom talíři si rozmíchejte dvě vejce s trouchou mléka a solí. 

Ve druhém talíři  smíchejte bramborovou kaši se strouhaným sýrem. 

Rybu obalte nejdříve ve vajíčku, poté ve směsi kaše a sýra. Dobré je obal ještě jednou zopakovat, lépe drží a vytvoří skvělou křupavou kůrčičku – tj. ještě jednou dejte do vajíčka a do suché směsi. 

Smažte na pánvi. 

   Po usmažení vyndejte na papírovou utěrku nebo pap.ubrousek. Nasaje přebytečný tuk.
   Podávejte s pečenými bramborami, tatarkou apod. 
Komentáře