Malovaná mozaika Dekorace
   Líbí se vám mozaika, ale netroufáte si na práci se sklem, řezání, lepení, spárování? Pak tu pro vás mám nápad -zkuste si mozaiku namalovat! 
   

 Na malovanou mozaiku budete kromě podkladu, kterým může být dřevo, karton, plech apod., potřebovat akrylové barvy, konturu (zde použita metalická od Marabu) a 3D lak

  • Na předmět si nejdříve namalujeme obrysy motivu, které vymalujeme akrylovými barvami. 
   
  •  Po zaschnutí akrylových barev malujeme pomocí metalické akrylové barvy (na jejíž hrot jsem ještě našroubovala redukci, abych mohla malovat tenké linky a udělat tak mnoho malých políček. Pokud použijete silnější linku, dělejte větší políčka, aby byl vyrovnaný poměr velikosti políček a spár. 
   
  •  Mezi zaschlé kontury nanášejte vrstvu 3Dlaku. Pracujte opratrně, aby jste již naneslý lak omylem nerozmazali. Vrstva laku schne poměrně dlouho – cca 12-24 hodin.
   
  •  Po dokonalém zaschnutí 3Dlaku je dílko hotovo (na fotografii ještě není všude dobře zaschnutý, ale chtěla jsem využít hezkého počasí pro focení, protože na fotkách s bleskem by nevynikla plasticita končného výsledku)

TIP: Destička bude sloužit jako domovní číslo, tudíž je nutné její zadní část  a hrany, kde není 3D lak ještě důkladně nalakovat lakem na dřevo, aby materiál netrpěl povětrnostími vlivy. Na dům je dobré je pak přilepit pomocí tzv. „tekutých hřebíků“. 

     Stejným způsobem jsem namalovala obrázek do rámečku – zde není použita redukce, takže linky jsou silnější. 
     Rámeček obrázku je dělaný lazurovacími barvami o kterých se více dočtete zde a motýl je odlitek z formy a namalovaný barvami.  

Na tento nápad se můžete kouknout i v pořadu RADY PTÁKA LOSKUTÁKA

Komentáře