Nalepovací kontury Techniky

 

   Když jsem poprvé viděla nalepovací kontury, v duchu jsem si řekla – no bóže… samolepky… ale za chvíli mi už začalo docházet, jakou radost udělají všem, kteří by si rádi ozdobili různé předměty a neumějí namalovat tenké rovné čárky konturou.
 

autor:Eva Holíková
 

 

Nalepovací kontury se prostě na podklad nalepí a pak vymalují. Je to snadné a jako relaxace dokonalé. Povrchy mohou být různé – vyzkoušela jsem karton, vymalování jsem poté zkoušela jak pastelkou tak vodovkou a oba způsoby vypadaly velmi zdařile. Další možnosti je použití na svíčky, v tom případě není nutné další vymalovávání, stačí použít konturu na tmavé svíčky.
Ale nejhezčí výsledek byl na skle. Výrobce dokonce uvádí, že je možné dekorovaný přemět 13krát umýt v myčce na nádobí, ale to se mi moc nezdá, takže doporučuji raději pouze mytí v ruce. Ruční mytí je opravdu bez problému…
Na vybarvení plošek na skle použijte vitrážové barvy na sklo VETROCOLOR, které mají tu výhodu, že jim stačí zaschnout 24 hodin a není třeba další fixace. Z důvěryhodných zdrojů mám ale potvrzeno, že nálepky přečkaly ve zdraví i vypalování v troubě při fixaci vodou ředitelných barev na sklo :-))

Postup je prostý – na očištěný povrch nalepíte konturu, vybarvíte plošky barvou a necháte zaschnout.
Kontury se prodávají buď zlaté nebo stříbrné.

V nabíce je například i nalepovací kontura, díky kterému můžete z obyčejného skleněho rámečku na fotky (tzv. clipart) udělat malé umělecké dílko.
Stejným způsobem můžete zdobit i porcelán, jen pokud chcete mít plošky sytější, použijte místo vitrážových barev na sklo barvy na keramiku.

Nalepovací kontury si můžete samozřejmě objednat v našem e-shopu.

 

 

 

 

Komentáře