Velikonoční aranžmá Ostatní

 

 Velikonoce jsou skvělé svátky na popuštění fantazie v kreativním tvoření

Téměř všechny techniky můžete využít při výrobě dekorací pro váš jarně provoněný byt nebo jen stůl. Já mám pro vás tip na velikonoční aranžmá, které zvládne téměř každý.
Terakotový květináč nejdřív natřeme akrylovou barvou (úplně stačí bílý Balakryl natónovaný akrylovou barvou. Protože ho dále budeme zdobit technikou decoupage, je nutné volit světlý podklad, aby motiv vystřižený z ubrousku byl hezky vidět. Pomocí lepidla na decoupage nalepíme jednotlivé motivky na květináček, do

kterého vložíme aranžovací hmotu. Budete-li aranžovat živý materiál, doporučuji vyložit květináček igelitem a teprve poté vložit zelenou aranžovací hmotu (ta je určená pro zelené rostliny), pokud použijete sušiny, popř. buxus, který si i po uschnutí zachová svěží zelenou barvu, dejte šedou aranžovací hmotu (tento typ je pro sušené květiny) přímo do květináčku. Doprostřed píchněte špejli, na kterou navlečte ozdobená vajíčka. Způsobů zdobení je mnoho a konkrétně se na ně zaměřím v některém dalším článku, protože právě vymýšlím nějaké novinky…. :-)))).

Dále naaranžujte rostlinky a větvičky.
Třešínkou na dortu je dokončení kompozice pomocí květů z Twist Artu.

Nabízím vám inspiraci v podobě fotek aranžmá, které na mých kurzech vyrobily šikovné ruce mých „žaček“Wink  

 

   
   
   
Komentáře