Karnevalové masky pro děti Ostatní
 Únor je ve znamení masopustů a karnevalů. V našich krajích je bohužel karneval pro dospělé spíše výjimkou než pravidlem, zato pro naše malé ratolesti je karnevalů spousta .

Počínaje karnevaly ve školách a školkách, mateřských centrech, konče velkými karnevaly v kulturních domech. Určitě stojí za to věnovat chvilku přípravě kostýmu, protože váš vlastní výtvor jistě vaše robě ocení mnohem víc než půjčený sebelepší kostým. Nedostatek krejčovského umu se dá nahradit nápaditostí a vtipem. Velkým zdrojem jednotlivých kusů jsou second-handy, kde často objevíme pravé poklady.

Pokud se pustíme do šití celého kostýmu, nevadí když použijeme levné látky, ale důležité je pracovat důkladně, používat entlovací steh, aby se kostým mohl obléknout vícekrát a dal se vyprat. Z vlastní zkušenosti vím, že takové kostýmy se půjčují mezi známými a dokonce i dědí…
Druh masky záleží na přání vašeho dítěte a často je ovlivněn i aktuálními trendy v dětském světě.

Často je problémem paruka, ale i tady existuje snadná pomoc. Stačí použít horní část silonek, ze které uděláme jednoduchým způsobem čepičku, která bude vašemu dítěti dobře sedět na hlavě (můžeme použít i starší slabou bavlněnou čepičku).  Na tuto čepičku našíváme buď strojem nebo ručně „vlasy“, které můžeme nastříhat z krepového papíru, použít stužky na dárky, které se prodávají v klubíčcích po 20m (klubko za cca 9,-Kč) a budeme potřebovat nejméně pět klubíček, abychom docílili husté paruky. Efektní je paruka s nastříhaných silnějších černých igelitových pytlů, která je i velmi lehká.
Nezapomeňte dílo korunovat drobnými doplňky, zdravotní sestřičce by neměl chybět kufřík první pomoci, černokněžníkovi na rameno přišijte plyšovou kočku nebo sovičku, piráta vybavte nefalšovaným čajovým rumem….
Tečkou za celým dílem je patřičné nalíčení, kdy je nejlepší použít barvy určené právě na karnevalové zdobení, které nabízejí větší papírnictví a po karnevalu se lehce odlíčí. Přeji vám dobré nápady, šikovné ruce a radostné karnevalové plesání.


 

Komentáře