Smetanovo-sýrová pizza Domácí pekárna
Skvělá pizza, která je trochu jiná než klasické pizzy…

Těsto na pizzu vám připraví domácí pekárna, pokud ji nemáte, musíte ji umíchat ručně, ale mně se bez pekárny nikdy tak skvěle nepovedlo.

Dávka vyjde na dva až tři velké plechy, podle toho na jak tenko zvládnete vyválet těsto. Obecně platí čím tenší tím lepší.

250ml smetany
5 stroužků česneku
150g taveného sýra
nivu
balkán
hermelín
tvrdý sýr
a případně žampiony, kukuřici nebo kuřecí maso

Rozmixujte tavené sýry se smetanou a prolisovaným česnekem a částí směsi potřete rozválené placky. Zbytek použijete navrch.
Poté pokud chcete můžete poklást plátky žampionů – nebo třeba orestované malé kousky kuřecího masa (ale není nutné, stačí opravdu použít jen sýry).

Samozřejmě lze experimentovat a třeba tam místo masa dát tuňáka z konzervy atd… vyzkoušejte, uvidíte….

My jsme s Nikou připravily jednu sýrovou a jednu sýrovo-žampionovou – příště ale bylo přání z mužské části rodiny přidat právě restované kuřecí maso…

 

 

Poté nandáme nastrouhané ostatní sýry – opět můžete kombinovat různé druhy sýrů – určitě nezapomeňte na nivu a sýry hermelínového typu…

Navrch nalijte zbytek smetany se sýrem a česnekem.

Pečeme na 170st (v horkovzdušné troubě) nebo na 180st v elektrické troubě do zezlátnutí – cca 17-20minut… určitě vyzkoušejte…
   Další pokus… na základní pizzu namazána sýrová směs ze smetany s rozmixovaným gyros sýrem a strouhaným uzeným sýrem plus dva stroužky česneku…. navršeno orestované kuřecí maso, mladá cibulka a kukuřice 
   Pokladeno mozzarelou a pokapáno  rajčatovou šťávou s bylinkami. 
   Moc dobré, doporučuji…. a tím, že byli použity méně tučné sýry tak i lehčí varianta….