Pizza jako z pizzerie Domácí pekárna / Rychlé večeře

Vyzkoušené skvělé těsto na pizzu – skutečně jako z pizzerie…

Nejlepší je těsto nechat zpracovat domácí pekárnu , ale můžete ho udělat i ručně…

Budete potřebovat:

250ml vody – nejlépe perlivé

35g olivového oleje – cca 5 lžic (samozřejmě, že můžete dát i normální olej)

2 lžičky soli 

500 g hladké mouky – nejlépe přímo Pizza mouky

půl kostičky čerstvého droždí  nebo vrchová lžička sušeného

   Pizza mouku můžete třeba koupit v Globusu – obsahuje více lepku a proto je těsto ještě lepší než z hladké mouky.   Důležité je vyválet pizzu opravdu tence, jinak to nebude pizza, ale slaná buchta 🙂 Válejte válečkem a plechu si ještě pomozte třeba skleničkou nebo jen prostě vytahujte prsty. Placka by měla být vysoká maximálně půl centimetru….   Obkládejte podle vlastní fantazie – já potírám placku rajčatovým protlakem do kterého zamíchám olej a koření dle fantazie (samozřejmě vévodí dobromysl) a případně  prolisovaný  stroužek česneku. 

 a na to pokládám co srdce ráčí  Prostě podle stavu ledničky…

TIP: pokud čekáte hosty a chcete jim udělat pizzu, rozdělte těsto na tolik dílů, kolik je hostů, každý rozválejte a dejte na pečící papír…. a veškeré pochutiny, které lze nandat navrch dejte do mističek a vybídněte každého ať si svou pizzu sestaví dle libovůle….. 

   Sýry také různě kombinuji – doporučuji vyzkoušet mozarellu.   Pečte ve vyhřáté troubě na 180st do zezlátnutí…. 

 Domácí pizza nikdy nezklame, obložte si ji tím co máte rádi….

a třeba vyzkoušejte smetanovo-sýrovou pizzu!!